איך לשפץ את הבית בקלות ובפשטות – חלק ב'

אני יודע. המחשבה על שיפוץ גורמת גם לאמיצים ביותר לחשוב פעמיים.

זה לא מפתיע, במיוחד כי בדמיון עולות מייד תמונות של קירות מקולפים, של רצפה שבורה ושל תריסים מטים ליפול. בדיוק כמו שאני יודע את זה, אני גם יודע שהמחשבה הזו מבוססת בעיקר על חוסר ידע בנוגע למה שעומד לקרות, כלומר: תהליך השיפוץ.

לכן החלטתי להעלות על הכתב את שיטת העבודה שלי, את הצ'ק ליסט האישי שלי לתהליך השיפוץ, זה שמשמש אותי בכל עבודה עם לקוחות, ולחלוק אותו איתכם.

התחלתי עם השלב החשוב ביותר – התכנון. על התכנון כתבתי בכתבה הקודמת , ועכשיו אנחנו עומדים לצלול עמוק לשלב הביצוע עצמו.

אבל רגע.

דקה לפני כן, מומלץ מאוד לשים לב לאחד הדברים החשובים ביותר בתהליך – בחירת הקבלן. למעשה, הוא עומד להיות החבר השני הכי טוב שלכם בתהליך. הדינמיקה איתו יכולה להשפיע על כל השיפוץ לטוב… ואולי לפחות טוב. לכן החלטתי להקדיש כמה מילים לשלב זה במיוחד.

אנחנו מתחילים מ"מכרז קבלנים".

אישית, אני אף פעם לא מתחייב (מקצועית) לאדם אחד, חשוב לבדוק בכל פעם מחדש את נותני השירות שאנחנו עובדים איתם. לכן, בשלב הזה, נבחר לפחות שני קבלנים, שאתם מרגישים שתוכלו לעבוד איתם, ונשלח אליהם את מפרט הפרויקט, שאותו תכננו וניסחנו בשלב א'.

במקביל נבדוק את הנקודות הבאות:

  • העסקת מנהל עבודה מוסמך לפרויקט.
  • קיומו של ביטוח כולל – לקבלן, לפועלים ולצד ג'.
  • קבלת לו"ז שבועי מדויק וברור מהקבלן.
  • חתימת הקבלן מולנו על חוזה שמפרט את מרכיבי העבודה ואת הביטוחים, ובו מודגשת אחריות על מכלול העבודה בפרויקט.
  • הבהרה שכל עבודות הקבלן יבוצעו בכפוף למפרטי הביצוע ובהתאם לתקן.
  • קבלת המלצות על הקבלן מלקוחות עבר שלו – איכות העבודה, סדר בדירה בזמן השיפוץ, עמידה בלו"ז, רמת השירות, הסבלנות והפניוּת.
  • בטיחות, בטיחות, בטיחות. אין דבר חשוב יותר מבטיחות הפועלים (אם אתם שואלים אותי, מזמן היו צריכים להעביר חוק בנושא), כולל הקפדה על מעקות בטיחות זמניים בכל המקומות המועדים לפורענות, שיש בהם סכנת נפילה.
  • פינוי כל פסולת הבנייה מתוך המבנה ומהסביבה, לאתר פסולת מורשה.

מובן שלא כל הסעיפים רלוונטיים תמיד לכל מי שעושה שיפוץ בביתו, אבל הרי עדיף לדעת הכול מראש, ולא לגלות ששכחנו משהו ברגע האחרון.

אחרי שבחרתם את הקבלן, אנחנו ממשיכים הלאה במלוא המרץ. תוכניות העבודה מגובשות סופית, תכנון המטבח הושלם, חומרי הגלם והפרזול נבחרו.

אנחנו עומדים לבלות ביחד כמה ימים של סערת צבעים, טקסטורות ומרקמים. נבחר צבעי קיר, ריהוט, וילונות, טפטים, תמונות ואביזרים דקורטיביים – כדי שהכול יהיה כבר מוכן לרגע הנכון.

ובאותה נשימה אתם חייבים לזכור – השלב הבא כולל גם בלת"מים. כן, אותם דברים בלתי צפויים שעלולים לקרות, גם אם אנחנו מתכננים הכול לפרטי פרטים, כמו שאומר המשפט הידוע: "אנחנו מתכננים ואלוהים צוחק".

אני יודע שזה יכול לעצבן ולהעיק, אבל אני גם יודע שהאופן שבו נתייחס לבלת"מים יקבע עד כמה ניתן להם באמת להשפיע עלינו. אני אומר תמיד ללקוחות שלי, שאם נתאהב בבלת"מים , נוכל אפילו לראות בהם הזדמנויות.

שווה להתייחס לזה גם מבחינת העלויות. אני ממליץ להשאיר תקציב של 20 אחוזים לאותן הפתעות, כאלה שמרימות ואפילו משפרות.

שלב ב' יוצא לדרך – השיפוץ עצמו מתחיל.

קחו נשימה ארוכה, כי אנחנו עומדים לצלול לתוך כל השלבים הטכניים של השיפוץ. מבטיח שיהיה מעניין, במיוחד אם במהלכו תדמיינו איך תקומו כל בוקר בהתרגשות ובשמחה לבית החדש שלכם, אחרי שהכול יסתיים.

אז קדימה: 1, 2, 3… יצאנו לדרך!

מתחילים בהרס ובפינוי, ממשיכים בבנייה (בלוק או גבס) ומשם להתקנת תשתיות אינסטלציה וחשמל. לאחר מכן איטום (חדרי רחצה, מרפסות וכו'), ריצוף, הנמכות גבס, טיח, שפכטל, צבע, הרכבת אלומיניום ודלת כניסה.

אתם עדיין איתי? מצוין. עוד נשימה ארוכה אחת, והכול כמעט מאחורינו:

נותר להתקין מטבח ונגרות פנים (בסוף התהליך העוגה עליי ☺), פרקטים, דלתות פנים, שיש וכלים סניטרים.

זהו, סיימנו.

בדילוג מהיר נעבור לשלב ג':

עכשיו, כשהשיפוץ הסתיים, ניפגש עם הקבלן לכתיבת דו"ח הערות ותיקונים.

סיימנו את טקס קבלת המפתח,

ואנחנו עוברים לשלב ד', שהוא הלבשת הבית.

אתם יודעים – הטאץ' הסופי, זה שמעניק לבית את האופי ואת הנשמה. התאורה, הכריות, השטיחים, התמונות, הווילונות, הריהוט שנקנה וזה שחודש, דברים שעברו אליכם מבית סבתא, ואלו שקניתם בחופשה האחרונה.

אוטוטו הכול מתגבש, הכול נהיה ברור ומדויק.

בית החלומות כבר בהישג היד. נשאר רק לנקות את הדירה, לתלות וילונות ולהדביק טפטים, לסדר את הריהוט, לתלות תמונות ומדפים וזהו – הגענו לקו הגמר.

הדלת פתוחה, בואו היכנסו.

הבית שלכם מוכן.

צילום: נויה שילוני חביב

שלכם,

איתם שניר

מעצב פנים

2 מחשבות על “איך לשפץ את הבית בקלות ובפשטות – חלק ב'”

כתיבת תגובה

תפריט נגישות