המדריך לתכנון פינת עבודה ביתית

 

איך מתכננים נכון?

בעידן בו רבים מאתנו בוחרים לעבוד מהבית, באופן מיידי עולה הצורך בפינת עבודה (אם יש חדר ייעודי- זו בכלל חגיגה אמיתית). אז איך ניגשים למשימה וממה כדאי להתחיל? על כך בדיוק הכתבה שהכנתי עבורכם.

דבר ראשון- עושים סדר.

לפני שמעצבים צריך סדר. הסדר הוא השלב הראשון בתהליך , הסיבה לכך היא שאנו רוצים לדעת מהי כמות הדברים שאותם נצטרך לאחסן בפינת העבודה החדשה, לשם כך יש להכין רשימה מקדימה על כל הדברים שיש לכם- ריהוט, מדפסת/ מחשב נייח או נייד, מנורת שולחן, לוח עבודה, יח' מגירות וכדומה.

בכל פעם שאנו עושים סדר, אנו מוצאים דברים מיותרים וגם דברים שלא זכרנו, שיכולים לעזור לנו, למשל, ארון מפוצץ בחומרים של העבודה, שמזמן לא פתחנו ומי בכלל זוכר מה יש שם, על מנת להשמישו מחדש יש לנפות ולמיין מה שלא רלוונטי ולפנות מקום, או בכלל להחליפו בשידה קטנה המאפשרת לעצב באופן נקי ומאוורר יותר וכדומה.

צילום: אורית ארנון

דבר שני- רשימת "מכולת"

אז עשינו סדר, פינינו מקום ועכשיו נוכל לשבת בשקט ובנחת ולערוך רשימת "מכולת" של צרכים ופריטים נחוצים אחרים, למשל: בדירתי הקודמת, פינת העבודה שלי הייתה שולחן ממש גדול ועמוס או נכון יותר- בלאגן אחד גדול. במעבר לדירה הנוכחית החלטתי להתלבש על פינת העבודה ואת מרבית הניירת וחומרי העבודה לפנות לארון גדול ייעודי ובכך לצור פינת עבודה קטנה יותר, עם פחות בלאגן (בתקווה). אז התחלתי בהשראה. למעצב פנים כמוני חשובה השראה ליצירה, לעיצובים, אותה יצרתי באמצעות תמונות וספרים בתחום העיצוב שהעמדתי על מדפים מעל שולחן העבודה שלי שהוא אגב, אחד הפריטים היקרים לי בבית – התאהבתי בו מהרגע הראשון שראיתי אותו, מה גם שיש בו 2 מגירות לכלי כתיבה לאחסן את כל הפיצ'פקעס הקטנים (למי שאוהב שולחן ריק, מגירות הן פתרון מעולה!).

צילום: נויה שילוני חביב

 

מיקום פינת העבודה: החלטה מאד חשובה ומאד אינדיבידואלית שכן, יש כאלו המעוניינים בפינה מרוחקת ממרכז הבית/ בחדר נפרד למי שיש, או כאלו שדווקא רוצים להיות בתוך מרכז העניינים של הבית ולשלב פינת עבודה בנישה קיימת, או מול חלון.

נכון, לא תמיד יש אופציה לכל הרצונות, אבל חשוב שנבחן את כל האופציות שעומדות בפנינו, כך נוכל להבין למשל, שלעבוד מול קיר או בנישה מתחת למדרגות, זה ממש לא בשבילנו.

מידות: סיימנו עם רשימת "המכולת", זה הזמן לקחת מידות של החלל כדי להתאים את הריהוט לפרופורציות החדר, או הפינה.

מסביב: ממשיכים עם בחירת גופי תאורה מתאימים, פלטת צבעים וצבעוניות- כאן מומלץ לבדוק אתרים שונים ברשת, שיכולים לעזור לכם להגיע לתוצאה הרמונית וטובה. צמחיה – כמו בכל בית, גם כאן, צמחיה עושה אותנו שמחים יותר!

 

צילום: ירון שניר

טיפ למחשבה!

אל תתלו את הסדר שלכם בפינת העבודה רק באביזרים "שעוזרים לנו לעשות סדר", חישבו על ההרגלים שלכם ותשתדלו לסיים את היום בסידור פינת העבודה, כך תוכלו ליהנות ממנה בבוקר למחרת ולהיכנס היישר לעבודה פורייה.

כתיבת תגובה

תפריט נגישות