לעצב בעצמכם, בקלות: 10 המרכיבים המנצחים לבית מעוצב

אם הגעתם לכאן כנראה שאתם חולמים על בית מעוצב, ומרגישים תקועים: אין לכם את התקציב, הכלים או ההשראה להניע פרויקט כזה, שנדמה שהוא מכפיל את גודלו בכל פעם שרק מדברים עליו… המדריך הזה הוא בדיוק הבסיס שאתם צריכים כדי להתחיל בעצמכם, בכל שלב ועם כל תקציב. מגיע לכם בית מעוצב שמדבר אתכם!

נתחיל בהתחלה: זה התחיל מחברה אחת, עם בית אחד שלא הייתה בו תחושה של בית, וחלום על ספה אחת. היא התקשרה אליי ואמרה שהוא רוצה שינוי, וחושבת להחליף ספה. "יש המון אופציות, אין לי מושג על מה ללכת", היא אמרה. "הדבר האחרון שאת צריכה הוא להחליף ספה", עניתי לה. "את צריכה לצבוע את הקירות, לתלות וילונות, לרכוש שטיח, כריות ותמונות… אם יישאר כסף, אז בסדר, נחליף גם ספה".

ואני אסביר: הרבה לקוחות שרוצים להתחדש, פונים קודם כל לרהיטים הגדולים – מחליפים ספה, פינת אוכל או פריט אמנות, משקיעים אלפי (ולפעמים עשרות אלפי) שקלים, ותכלס? הבית נשאר אותו הדבר, רק עכשיו עם ספה יותר טרנדית. השינוי המרענן שהם מחפשים מתחיל בדברים הקטנים, שיוצרים את האווירה ונותנים "נשמה" לבית. מדובר במשולש הזהב: צבע-תאורה-טקסטיל, וזה הבסיס של הבסיס של עיצוב כל חלל. עוד נגיע אליו.

השיחה הזו וכמה אחרות, גרמו לי ליצור את המדריך הזה לעיצוב לבד ב-10 צעדים פשוטים. הנה הוא לפניכם:

1. בחינת המצב הקיים – הדבר הראשון שתרצו לעשות הוא להבין את נקודת המוצא שלכם: מהם הנתונים של הבית שאין באפשרותנו (או שאנחנו לא רוצים) לשנות? למשל, אם מדובר בדירה משנות ה-60 עם רצפת "שומשום" ודלתות עץ משולבות ב"זכוכית סבתא" (זכוכית עם עיטורים מרוקעים), לא נלך על עיצוב מודרני, כי הוא פשוט לא יעבוד.

 2. סדר – אי אפשר לעצב בתים "מבולגנים", והכוונה כאן היא לבתים שהתכולה שלהם כבר לא מגדירה אתכם. עיצוב שיהיה גם פרקטי (למשל, ייצר מקומות אחסון) וגם אסתטי (למשל, ישתלב בהרמוניה עם הצבעים הקיימים) מצריך מכם לעשות עבודה של מיון וסידור החפצים כשלב מקדים לעיצוב.

3. תכנון – נקודת המוצא של הרבה לקוחות היא "מה אני רוצה?" ואני דווקא אוהב להתחיל את התכנון ב"מה אתם צריכים?". שאלות כמו איך תרצו להרגיש בסביבה שלכם, ובאיזה אופן היא תסייע למטרות שלכם, הן קריטיות לתהליך התכנון. ברמה הפרקטית, תרצו לתחום את החלל שאתם מעצבים (למשל, הסלון) ולשרטט אותו – כן, עם עיפרון וסרגל קנ"מ, במבט על. על גבי השרטוט תרשמו את מידות הקירות, החלונות, הדלתות והפתחים, גובה החדר ונקודות החשמל. לא תאמינו כמה סדר הפעולה הזו תכניס. היא תהיה הבסיס ליצירת שלל אופציות עיצוביות, וגם ה"שליף" הכי חשוב במסע הרכישות.

תעדוף – לעתים אין אפשרות לעצב את כל הבית בפעם אחת. כשכל המידע לפניכם, קל יותר לחלק את הפרויקט לשלבים על פי תעדוף: צרכים אישיים (חדר העבודה לא מאפשר עבודה, לדוגמה) מידת ההשפעה על החלל (רכישות קטנות שעושות שינוי גדול) וכו'.

4. השראה – השראה לא מתחילה ונגמרת באפליקציות כמו פינטרסט. היא יכולה "לבוא" דווקא במהלך טיול בטבע או בעיר. כשתצרו את לוח ההשראה שלכם, תתחילו להבין את הצבעים והסגנונות שמדברים אליכם, ותוכלו להיות יותר ויותר ספציפיים. כאן חשוב לא להסתפק בתמונות כלליות ולסמן בדיוק את האלמנטים שאהבתם בכל תמונה.

5. צבע – האלמנט הראשון במשולש הזהב: צבע-תאורה-טקסטיל. יש לנו נטייה לפחד משילוב של צבעים דומיננטיים ולבחור בצבעי בסיס סולידיים, גם כשאלה לא בהכרח מאפיינים אותנו. אולי כי אנחנו חוששים מחילופי אופנות, או משילובי צבעים נוספים בעתיד. לכן, אני תמיד אמליץ להתעלם מהאופנות, להקשיב לטעם האישי, ולבחור במקומות בהם זה זול ופשוט להכניס צבע – אך כמובן לא לוותר לגמרי על צבעים! צביעה של "קיר כוח" או אקססוריז צבעוניים, היא הדרך המהירה והמשתלמת ביותר לייצר אופי לבית. טיפ מנצח בהקשר הזה, הוא: נצלו את אופציית ייעוץ צבע אונליין. כל אחת מחברות הצבע הגדולות מספקות ייעוץ כזה, ויישלחו לכן מדבקות צבע עד הבית בעלות מינימלית (ואל תזרקו אותן אחרי צביעת הקיר, אלא קחו איתכם לסיבוב בחנויות הריהוט והאקססוריז).

6. אור ותאורה – "15 שנים אנחנו גרים בבית, עם המנורה שנשארה מהקבלן" – זה משפט ששמעתי לא פעם, כמובן גם מאנשים שביקשו להחליף ספה או פינת אוכל.😊
תאורה היא אחד משלושת האלמנטים המשפיעים ביותר על האווירה בבית. ככלל, גון האור המומלץ לתאורה ביתית הוא K3000, וחשוב שלא לשלב בין גוני אור שדולקים יחד באותו החלל (שילוב כזה עלול להגביר תחושת לחץ). יש מגוון אפשרויות תאורה, ובמקרים רבים תאורת תקרה לא תהיה הבחירה הראשונה שלי. מנורות קיר ופסי צבירה עשויים להיות פריטים דקורטיביים של ממש, בנוסף לפונקציונליות שלהם.

7. טקסטיל – בממלכת הטקסטיל יש שני פריטים שתמיד יבואו ראשונים: וילון ושטיח. אי אפשר להגזים בחשיבות של וילון (דומיננטי או רך, נשפך או ונציאני) ושטיח (צבעוני או סולידי) עבור התחושה הביתית. הם מסייעים לתחום ולהגדיר את החלל, מבחינה פונקציונלית ואסתטית כאחת.

8. אמנות – אמנות איננה נחלת העשירים. למעשה, כל אוסף ישן, תמונות מקוריות של בני משפחה והדפסי נייר שרכשתם בחנויות בחו"ל, יכולים במסגור הנכון או על גבי לוח מגנט, להפוך לפריטי אמנות שיגנבו את ההצגה בחלל. אלה בדיוק הדברים שמביאים לידי ביטוי את הייחודיות שלכם והאמירה העיצובית האישית. יש כמה אתרים וחנויות אונליין (כמו com, asufadesign.co.il) שמנגישים פרינטים אמנותיים, ואני ממליץ להתחיל מהם.

10. חומר וטקסטורה – דרך נפלאה להכניס עניין לחלל היא שילוב של חומרים וטקסטורות שונות. זה יכול להיות חיפוי קיר באפקט צביעת בטון, שליכט צבעוני או ריפוד מעניין. שילוב כזה משווה לעיצוב מראה יוקרתי ומתוחכם, בפרט עבור בתים שהצבעוניות בהם סולידית ואחידה.

אסיים ואומר שבעיניי אין נכון ולא נכון כשזה מגיע לעיצוב, והבית שלכם לא צריך להיראות כמו אף בית אחר. אם תלכו אחר הצרכים האישיים שלכם, צעד צעד כמו במדריך, תראו איך גם פרויקט העיצוב המורכב ביותר מפורק לחלקים שאפשר ליישם בקלות בעצמכם. בהצלחה!

שלכם,

איתם שניר

מעצב פנים

כתיבת תגובה

תפריט נגישות